10 steden werken samen voor Airbnb regels

Airbnb is een groot ding, veel steden moeten hier iets mee, maar weten niet zo goed wat. Sommige steden verbieden het, andere proberen nog zo lang mogelijk de andere kant op te kijken, maar een aantal steden omarmen het. Amsterdam was een van de eerste steden die regels voor Airbnb hadden opgezet, om hier goed mee om te kunnen gaan. Dit zouden meer steden moeten doen en daarom zijn een tiental grote steden over de hele wereld samen gekomen in Amsterdam om hierover te spreken.

Grote steden, grote plannen

Steden als Amsterdam, Parijs, Barcelona, Toronto, Seoul, Athene en New York werken nu samen om vaste regels te maken. “Als de twintig of dertig van de grootste stedelijke markten ter wereld totaal andere regels hanteren, is dat niet handig voor wie dan ook”, aldus een woordvoerder van de lokale overheid van New York.

Er zijn nog geen documenten opgemaakt of afspraken gemaakt. Tot nu toe zijn ze alleen bij elkaar gekomen om hierover te praten. Parijs geeft aan in oktober een eerste rapport te willen publiceren. Door samen afspraken te maken hopen ze dat ze beter kunnen omgaan en samenwerken met Airbnb. Nu zijn er voor elk land of stad aparte regels en moeten ze allemaal opnieuw het wiel uitvinden.

Ook de Europese commissie heeft zich in de discussie gemengd en waarschuwt voor verbieden. “Verbieden is echt een laatste redmiddel” geeft de commissie aan en wijst naar de stad Amsterdam die regels heeft aangesteld, om goed met de short stay dienst om te kunnen gaan. Een goed voorbeeld hoe het ook kan!  

Een gedachte over “10 steden werken samen voor Airbnb regels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *