Airbnb wil maatregelen om discriminatie te bestrijden

Je reservering aanvraag geweigerd omdat je een andere huidskleur hebt? Volgens een onderzoek van Harvard komt dit vaker voor dan je denkt. Het onderzoek toont aan dat je met een “duidelijk Afrikaans-Amerikaanse naam” 16% meer kans hebt om geweigerd te worden op de website van Airbnb. Eerder dit jaar kwam het bedrijf ook al in opspraak vanwege discriminatie door hosts. Airbnb heeft daarom Eric Holder, de voormalige minister van Justitie, aangenomen om maatregelen maatregelen te gaan nemen tegen discriminatie op hun website.

Maatregelen tegen racisme

Allereerst wil Airbnb de medewerkers speciale trainingen laten volgen om intern racisme te bestrijden. Ook gaan ze bij het aannemen van hoge bestuurders vooral worden gezocht naar vrouwen en etnische minderheden.

Er zijn verschillende maatregelen die Airbnb wil treffen om discriminatie op de website te verminderen. Zo wordt bijvoorbeeld het ‘direct reserveren’, de functie om automatisch te accepteren bij goede recensies, extra gepromoot. Ook willen ze experimenteren met het minder prominent maken van profielfoto’s, zodat verhuurders minder snel oordelen op uiterlijk.

Hierbij verklaar ik niet te discrimineren

Buiten de maatregelen op de website, gaat Airbnb nog iets doorvoeren: vanaf november zul je als Airbnb verhuurder een overeenkomst moeten tekenen waarin je aangeeft dat je niet discriminerend handelt naar andere gebruikers.

Ze willen een 24/7 ondersteuning opzetten voor gasten die niet kunnen boeken omdat ze gediscrimineerd worden door verhuurders en een snelle en simpele manier bieden om racisme te melden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *