Airbnb steeds populairder bij 60+

Je merkt dat Airbnb steeds populairder wordt in Nederland en haar backpacker imago verliest. In het begin waren het vooral de nieuwsgierige mensen, veelal jongeren, die hun woning via Airbnb verhuurde. Mede omdat Airbnb altijd een beetje een backpackers imago had. Tegenwoordig is dat imago allang vervlogen en weten steeds meer de dienst te vinden. Ook de senioren gebruiken Airbnb steeds vaker om hun woning te verhuren. In het afgelopen jaar is het aantal verdubbeld.

Positief over senioren op Airbnb

Eigenlijk zijn de aantallen in alle leeftijdscategorieën flink gegroeid, maar de zestigplussers vallen op, doordat deze over het algemeen veel beter gewaardeerd worden. Senioren krijgen veel vaker de maximale 5 sterren beoordeling dan gebruikers van een andere leeftijdscategorie

Wereldwijd worden er 160.000 accommodaties aangeboden en daarvan wordt 10% door senioren aangeboden. In Frankrijk verhuren de meeste zestigplussers hun woning via Airbnb, namelijk 15%. Daarna komen Ierland en Italië met 13% en Nederland. Zwitserland en Spanje staan onderaan met 9%.

Airbnb als extra inkomstenbron

Veel ouderen gebruiken Airbnb als extra inkomen. Gemiddeld wordt in Nederland € 3.290 door de senioren verdiend. Dat is boven het gemiddelde van Europa, dat op € 3000 ligt. Meeste verhuren hun woning 23 dagen per jaar, wat ongeveer 2 dagen per maand is.

Het is een mooie en slimme manier om het gat van je AOW op te vullen. Veel senioren zien het verhuren van Airbnb niet als werk, maar vinden het leuk om hun woning te verhuren en andere mensen te ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *