Amsterdam in top 10 Airbnb steden

Airbnb is 7 jaar geleden in San Fransisco opgericht en langzaamaan uitgegroeid naar een serieuze speler voor het toerisme met meer dan een miljoen accommodaties in 190 landen. Je zou denken dat Amerika de meeste Airbnb gebruikers heeft, maar niets is minder waar. Ook San Fransisco staat als stad niet in de top 10.

Top 10 Airbnb steden, Amsterdam op nummer 5

Grote steden met veel inwoners hebben logischer wijs meer Airbnb gebruikers en daarmee ook woningen. Amsterdam is naar verhouding maar een kleine stad, dus heeft daardoor ook minder accommodaties. Maar als je het aantal slaapplaatsen deelt door het aantal inwoners, krijg je hele andere getallen en een eerlijkere vergelijking. Steden als Miami en Parijs scoren alsnog heel hoog, maar Amsterdam laat steden als Rome en Barcelona achter zich. Zoals je ziet zijn 8 steden uitde top 10 Europees.

top10-airbnb-steden

Als je alleen kijkt naar het aantal Airbnb accommodaties in een stad, dan redt Amsterdam de top 10 niet. Het aantal Airbnb verblijfplaatsen in Amsterdam is niet zo hoog als in Parijs of New york, maar in verhouding tot het aantal inwoners dus wel.

top10-airbnb-steden2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *