Fusie Wimdu en 9flats als concurrentie op Airbnb

Wimdu en 9flats hebben aangekondigd dat ze samen de handen ineen slaan om het grootste Europese peer-to-peer platform te willen zijn voor accommodatie verhuur. Met de fusie wil het bedrijf de concurrentie aangaan met de gigant Airbnb.

Grootste aanbieder woningen vakantieverhuur

Roman Bach, de CEO van 9flats die CEO wordt van het gefuseerde bedrijf, zegt dat door de fusie ze met 500.000 accommodaties in 140 landen de grootste aanbieder zijn in Europa. Echter is het aantal accommodaties bij Airbnb nog steeds 4 keer zo hoog. Ook de maandelijkse transacties zijn veel hoger. Roman Bach belooft samen een reisomzet van 100 miljoen te bereiken.

Van Berlijn naar Singapore

Wimdu en 9flats zijn beide 5 jaar geleden opgericht in Duitsland, maar 9flats is eerder dit jaar van Berlijn naar Singapore verhuisd. Dit wordt ook het hoofdkantoor van het gefuseerde bedrijf. Deze verhuizing komt mede doordat toeristenverhuur in Berlijn flink tegenstand kreeg en er een boete uitgereikt wordt aan verhuurders die meer dan de helft van hun woning verhuren zonder vergunning.  Wimdu is onderdeel van Rocket Internet, die ook Zalando en Hello Fresh onder zich heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *