Teller op Airbnb voor Amsterdamse woningen later ingevoerd

1 december kwam het nieuws naar buiten dat Airbnb een teller op de site plaatst bij Amsterdamse woningen. Om illegale hotels tegen te gaan, wilde Amsterdam dat Airbnb een teller op de site zou plaatsen, zodat een advertentie automatisch na 60 dagen werd geblokkeerd en er beter controle plaats kon vinden. Amsterdam gaf het bedrijf een half jaar om de technologie voor betere controle te maken en er werd gesproken dat de teller al op 1 januari toegevoegd zou worden. Echter blijkt in de communicatie van Airbnb zelf dat de teller niet per 1 januari wordt geplaatst.

Teller pas in de lente 2017 op Airbnb

Ondanks eerdere verwachting dat de teller 1 januari 2017 al in de advertenties van Amsterdamse woningen werd toegevoegd, blijkt uit de communicatie van Airbnb zelf dat de teller pas in de lente van 2017 wordt geplaatst:

Beste BnB-Beheer,

Airbnb verhuurders in Amsterdam leveren een positieve bijdrage aan de stad door reizigers in hun huis te verwelkomen en hen het allerbeste van Amsterdam te helpen ontdekken. We vinden het dan ook belangrijk dat particuliere vakantieverhuur zich op een verantwoorde en duurzame manier ontwikkelt, en dit ten goede van de Amsterdamse gemeenschappen.

Daarom introduceren we een verandering aan ons platform waarbij nieuwe en geautomatiseerde limieten helpen dat volledige woningen in Amsterdam niet meer dan 60 dagen worden verhuurd, tenzij verhuurders bevestigen dat ze de juiste toestemmingen hebben om hun huis langer te mogen verhuren.

Hosts in Amsterdam zullen binnenkort ook een nieuwe dagteller op hun dashboard zien om de verhuuractiviteit beter bij te houden en te limiteren. De nieuwe toepassingen zullen vanaf de lente van 2017 worden geïntroduceerd.

We nemen deze stap om ervoor te zorgen dat de Airbnb community in Amsterdam succesvol kan blijven en dat ons platform verantwoord verhuren bevordert.

Meer informatie is te vinden in Helpcentrum.

Met vriendelijke groet,
Het Airbnb Team

Teller alleen voor volledige appartementen

Buiten de latere datum dan eerder verwacht, blijkt ook uit het bericht dat dit alleen geldt voor volledige woningen. Je kunt hieruit opmaken dat de teller niet geldt voor priv├ę of gedeelde kamers. Of dat in de toekomst nog toegevoegd wordt, is nog niet bekend. Sowieso is het in Amsterdam toegestaan om een deel van je woning meer dan 60 dagen te verhuren aan maximaal 4 personen als je voldoet aan een aantal voorwaarden zoals: je zelf hoofdbewoner bent, minder dan 40% van je woning verhuurd en het aan de gemeente kenbaar maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *