Slapen in een Hobbit huis via Airbnb

Menig lezer is in gedachte wel eens afgedwaald naar de fabelachtige kleine huisjes op de Gouw waar de Hobbits volgens J.R.R. Tolkien leven. Hoe vet zou het zijn als je op een ochtend wakker wordt in die droom? Entrepreneur Kirstie Wolfe is zo’n fan van het boek ‘De Hobbit’ dat ze een huisje in die stijl heeft gebouwd en op Airbnb heeft geplaatst.

Lezen voor het slapen gaan wordt slapen zoals je gelezen hebt

hobbit-huisje-airbnb2Voor ongeveer 250 dollar per nacht verblijf je met 2 personen in ‘Tiny house in the Shire’. Het huisje is helemaal in de stijl van Tolkiens Lord of the Rings. Elke nok en iedere hoek zal je hart verwarmen. Het is gebouwd in een prachtige heuvel die zo uit het boek kan komen. “Up the pathway, tucked into the earth, an unbelievable adventure awaits!” schrijft ze in haar advertentie.

Ook al leeft Wolfe zelf in Boise, Idaho, heeft ze het huisje gebouwd in Orondo, Washington vanwege de sprookjesachtige omgeving omgeven bij Columbia River Gorge mountainside.

Tot in detail uitgewerkt

hobbit-deurHet huisje is nog geen 70 vierkante meter en bevindt zich grotendeels onder de grond. Alles is tot in detail uitgewerkt: houten schaakspel, een werkbank, een haard, een antieke badkuip en de grond is van gebruikt hout.

Het Hobbit huisje moet naar Wolfes idee ‘Bag End’ voorstellen. Dat is het huis wat in ‘The Hobbit’ de woning van Bilbo Baggins was en in ‘Lord of the Rings’ die van Frodo Baggins. Daarop heeft ze alles geïnspireerd. Het heeft zelfs de smaragdgroene deur met de messing knop zoals in het boek is geschreven.

Inventief

Wolfe heeft de 5,5 hectare waarop het huis is gebouwd gekocht voor 18.000 dollar en ze huurde een hydraulische graafmachine om een gat in de berg te graven voor het huisje. Ze heeft alles vanaf niks gebouwd. Het gebouwtje bevindt zich een paar kilometer van een stad af, daarom wordt de elektriciteit opgewekt met zonne-energie en werkt de riolering chemisch en met water tanks.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *