4 redenen om Airbnb superhost te worden

Superhost status op Airbnb, wat is het precies en wat is het voordeel voor jou? De superhost status is in 2009 in het leven geroepen als waardering voor hosts die boven gemiddeld presteren. Het is meer dan een plaatje van een vaantje voor je profielfoto. Als je superhost bent, dan behoor je tot de top notch van de Airbnb hosts. En dat geeft je vele voordelen: meer gasten, betrouwbaarheid, voorrang bij het servicecenter, uitnodigingen voor events, maar ook tegoed voor een gratis reis.

De voordelen van Airbnb superhost

Het Airbnb superhost programma focust zich op de belangrijkste elementen die aantonen dat je gastvrij bent naar je gasten en er alles aan doet om je gasten tevreden te stellen. Zorg jij dat het verblijf van je gasten beter is dan ze verwachten, dan wordt je door Airbnb beloond.

Als je er alles aan doet om je gasten een zo goed mogelijk verblijf te bieden, dan is het wel zo fijn dat je daar ook wat voor terug krijgt. Buiten de goede recensies en lieve briefjes die gasten achterlaten, doet Airbnb ook nog een duit in het zakje:

1 – Superhost badge

Als superhost krijg je de bekende superhost badge over je profielfoto. Deze zien je gasten direct, zodat ze weten dat het verblijf bij jou goed bevonden wordt. Dit heeft een groot voordeel en zorgt voor meer boekingen. Daarnaast is er ook nog een optie in de zoekfunctie van Airbnb dat je kunt zoeken op superhost verblijven. Zo kun je ook nog eens extra gasten verkrijgen en ze zijn meestal bereid om meer voor je accommodatie te betalen.

2 – 100 dollar reistegoed

Ben je een jaar achter elkaar superhost, dan ontvang je van Airbnb 100 dollar tegoed die je kunt gebruiken voor een reis. Zo kun je op kosten van Airbnb een weekendje weg, of heb je korting op je vakantie.

Let wel op, het tegoed is 1 keer te gebruiken en wordt automatisch verrekend. Als je dus op doorreis gaat en je verblijft eerst een nachtje ergens anders, boek dan het langere verblijf, omdat het tegoed anders met die ene nacht wordt verrekend, terwijl die misschien niet de volledige 100 dollar bedekt. Het verschil krijg je niet terug

3 – voorrang bij de klantenservice

Als je superhost bent, krijg je voorrang bij de klantenservice. Bel je met het nummer dat in het account staat dat superhost is, dan wordt je automatisch vooraan in de rij geplaatst. Je wordt eerst verwelkomd door een bandje die je als superhost welkom heet, zegt dat ze je waarderen en dat je snel geholpen wordt. Dit werkt echt goed, in de regel wordt je eigenlijk altijd binnen een minuut te woord gestaan.

4 – Exclusieve producten

Als superhost wordt je uitgenodigd voor evenementen die Airbnb organiseert. Veel van deze evenementen vinden plaats in Amerika, maar af en toe zijn er ook bijeenkomsten in Europa. Daarnaast kun je als superhost als eerste aankomende releases bekijken.

Hoe wordt je superhost

Als je superhost wil worden, dan moet je aan een aantal criteria voldoen:

Ervaring: Een superhost heeft ervaring met gasten ontvangen. Pas als je 10 of meer keer je accommodatie hebt verhuurd, kun je in aanmerking komen voor superhost.

Hoge responsgraad: Een superhost laat z’n potentiële gaten niet lang wachten. Daarom dient je responsgraad 90% of hoger te zijn. Dit behaal je door snel op gasten te reageren. Wat is snel? Volgens Airbnb is dat binnen 24 uur, maar probeer zoveel mogelijk binnen een uur te reageren, dat heeft positief effect op je boekingen, vindbaarheid en de tevredenheid van je gasten.

5 sterren recensies: Een van de belangrijkste en ook moeilijkste om te halen, omdat je dat niet zelf in de hand hebt, is het behalen van 5 sterren reacties in tenminste 80% van je recensies. De grote truc met het behalen van 5 sterren recensies is eigenlijk dat je ervoor moet zorgen dat het verblijf boven verwachting is. Het is daarom ook belangrijk dat je een goede balans vindt tussen je advertentie en wat je aanbiedt. Als je je advertentie heel mooi maakt, krijg je wellicht meer gasten, maar het verwachtingspatroon is dan ook hoger.

Toewijding: Ja dit is een simpele, gewoon nooit een boeking annuleren. Je toewijding moet 100% zijn, wat betekent dat je nooit een boeking mag annuleren. Dat linkt streng, maar als je als gast op weg bent naar je accommodatie en dan ineens gaat het niet door, dat is wel erg vervelend. En eerlijk is eerlijk, een superhost laat z’n gasten niet buiten staan. Er zijn echter wat verzachtende omstandigheden wanneer annuleren is toegestaan, zoals het overlijden van een direct familielid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *