Amsterdammer verwijderd van Airbnb vanwege racisme

Laatst is er bekend gemaakt dat Airbnb vecht tegen racisme. Ze gaven al aan verschillende maatregelen te nemen en discriminatie niet te tolereren. Onlangs is er in Amsterdam een vrouw van Airbnb verbannen, omdat ze haar woning niet wilde verhuren aan Israëlische studenten.

Israëliërs niet welkom

Vrouw uit Amsterdam weg van Airbnb vanwege racismeDe vrouw wilde de Israëliërs niet accepteren vanwege het beleid dat Israël tegen Palestijnen handhaaft. De Amsterdamse vrouw zei dat ze het BDS (Boycot Divestment and Sanction) steunt en dus dat ze alleen welkom ware als ze activisten waren die werken aan een goede oplossing, zo stond op de Joodse nieuwssite Algemeiner.

Airbnb gaf aan dat dit niet bij het beleid van het bedrijf past en heeft de Amsterdamse vrouw ‘Maria’ van de website verwijderd. Al binnen 2 uur nadat de vrouw de studenten had geweigerd, was het bericht bekend bij het bedrijf en is er direct actie ondernomen. Volgens een woordvoerder past het niet op een platform als Airbnb om gasten te weigeren vanwege hun afkomst, geloof of waar ze vandaan komen.

Algemeiner heeft nog geprobeerd om contact op te nemen met de Amsterdammer om verhaal te halen, maar de vrouw wilde de nieuwssite niet te woord staan.

Welkom in de Airbnb gemeenschap

Airbnb herhaalde naar aanleiding van het akkefietje dat ze onlangs een anti-discriminatie beleid hebben gemaakt waarin ook een “Airbnb Community Commitment” is toegevoegd die iedere Airbnb host moet ondertekenen per 1 november 2016. Volgens het bedrijf moet iedereen welkom zijn: “We believe that no matter who you are, where you are from, or where you travel, you should be able to belong in the Airbnb community. By joining this community, you commit to treat all fellow members of this community, regardless of race, religion, national origin, disability, sex, gender identity, sexual orientation or age, with respect, and without judgment or bias.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *