Airbnb steeds populairder bij Nederlanders

Airbnb wordt steeds meer gebruikt door Nederlanders die een vakantiewoning zoeken in eigen land of buitenland. Ook voor een korte trip naar bijvoorbeeld Amsterdam, wordt Airbnb steeds vaker gebruikt. Dat blijkt uit de cijfers van het bedrijf volgens nieuwssite NOS.

Airbnb gebruik hoger dan vorig jaar

Afgelopen zomer verbleven meer dan 650.000 Nederland via Airbnb in een vakantiewoning. Dat is een stijging van 60% vergeleken bij 2015. Alleen al in de maanden juni, juli en augustus vonden 587.000 Nederlanders hun verblijfplaats via Airbnb. De meest gekozen bestemmingen komen aardig overeen met de meest populaire reisbestemmingen wereldwijd. Parijs was het populairst, daarna Lissabon, Barcelona, Boedapest en Praag.

Voor verblijf in eigen land werd Airbnb door 67.000 Nederlanders gebruikt, wat een stijging van maar liefst 75% is van vorig jaar. Amsterdam was met stipt het populairst, daarna Den Haag, Rotterdam, Groningen en Maastricht

Airbnb-verhuurders in Nederland ontvingen deze zomer in totaal 415.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *