Binnenkort ook vliegtickets via AIRbnb?

‘Air’ heeft altijd in de naam gezeten, maar Airbnb heeft plannen om het hogerop te zoeken en ook vliegtickets te gaan verkopen.  Volgens Bloomberg werkt het bedrijf aan een nieuw project genaamd ‘Flights’ Het plan is om een booking systeem voor vliegtickets te bouwen. De ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen. Mogelijk willen ze een online reisbureau overnemen om de uitvoering mogelijk te maken.

In de lucht voor beursgang

Airbnb will Flights in de lucht hebben voor het bedrijf naar de beurs gaat, wat waarschijnlijk binnen 18 maanden gebeurt. Woordvoerder Nick Papas wilde geen commentaar geven en gaf aan dat het bedrijf dat binnenkort ook niet van plan is. Volgens Steve Hafner, CEO van website Kayak, zijn er meerdere accommodatie bedrijven onsuccesvol geweest met verkoop van vliegtickets en ziet Flights ook niet van de grond komen.

In een presentatie vorige maand toonde Airbnb CEO Brian Chesky het nieuwe design van de website en apps. In het design was ook een klein vliegtuigje te zien, waar je de beste opties voor vliegtickets zou kunnen vinden, gebaseerd op prijs, weer en vliegtijd.

Eén platform voor je hele reis

Als Flights inderdaad van de grond komt, zou Airbnb één platform kunnen worden waar je alles voor je reis kunt boeken, gezien het bedrijf vorige maand ook al Airbnb trips heeft gelanceerd. Hiermee kun je restaurants en toegangskaartjes boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *