Airbnb biedt gratis verblijf voor vluchtelingen die Trump weert

Amerikaanse president Donald Trump Stelde vrijdag een maatregel in die, volgens zijn zeggen, Amerika beschermt tegen terreuraanvallen. 3 maanden zijn mensen (ook vluchtelingen) uit de 7 moslim landen Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië niet welkom in de Verenigde Staten. Er is veel ophef over deze maatregel en een aantal topmannen van grote bedrijven uiten zich hier publiekelijk over. Airbnb biedt zelfs gratis overnachtingen aan voor de gedupeerde die niet meer welkom zijn, zo melde CIO Brian Chesky op Twitter.

Airbnb maakt programma om vluchtelingen te helpen

Airbnb neemt discriminatie op basis van afkomst serieus en heeft al eerder maatregelen tegen racisme genomen voor hun site. Nu heeft het bedrijf een programma opgezet die de vluchtelingen die direct getroffen zijn door de moslimban. Via een webpagina kun je jouw huis beschikbaar stellen om vluchtelingen te helpen.

Topmannen fel over mosliban

Ook andere topmannen spraken zich uit over de moslimban van Amerika. Twitter gaf aan dat Twitter gebouwd is door immigranten met verschillende religieuze achtergronden en achter hen te staan.

Apple topman Tim Cook sprak zich afkeurend uit over de beslissing via een interne mail. Ook Apple zou volgens Cook niet bestaan zonder immigratie en hij geeft aan dat het geen beleidsmaatregel is die Apple steunt. Steve Jobs, medeoprichter van Apple was de zoon van een Syrische immigrant.

CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk gaf via Twitter ook aan het niet met het decreet eens te zijn “Het algehele inreisverbod voor inwoners van zeven landen met een hoofdzakelijk islamitische bevolking, is niet de beste manier om de problemen van dit land aan te pakken.”

CEO van Netlix Reed Hasting gaf aan zich er niet in kon vinden, oprichter van Google Sergey Brin werd gefotografeerd bij een protest tegen het decreet op het vliegveld van San Fransisco en CEO van Facebook Mark Zuckerberg liet vrijdag via een bericht op Facebook al weten zich zorgen te maken over de beslissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *