Airbnb overnachtingen in Amsterdam gestegen naar 1,7 miljoen

In 2016 is het aantal Airbnb overnachtingen vorig jaar gestegen naar 1,7 miljoen. Wat meer dan een verdubbeling betekent vergeleken bij 2015, namelijk 125%. Dit terwijl het aantal verblijven via hotels slechts met 7% is gestegen. Daarnaast is de gemiddelde prijs die reizigers via Airbnb betaalde met 3% gestegen. Ook een gedeelde kamer is populairder geworden en de Airbnb reizigers betaalde 35% meer blijkt uit onderzoek van Colliers International en Hotelschool The Hague.

Meeste bezoekers verblijven in het centrum

Airbnb gaf eerder aan dat de reizigers zich meer verspreiden over de stad en zich minder focuste op het centrum. Dit bleek echter toch niet het geval. 64% verbleef in de 5 populaire wijken: Centrum-West, De Baarsjes & Oud-West, Centrum-Oost, De Pijp en Westerpark.

Airbnb populairder voor huiseigenaren

Er zijn steeds meer eigenaren die hun woning via het verhuurplatform Airbnb aanbieden. Het aantal accommodaties is verdubbeld naar meer dan 32.000. Ook in Den Haag en Rotterdam zijn het aantal overnachtingen flink verhoogt. Dit is in Den Haag gestegen naar 126.000 overnachtingen en in Rotterdam 116.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *