Verbod op Airbnb in Amsterdamse wijken?

Amsterdam is druk bezig om de drukte in de binnenstad tegen te gaan. Er wordt gesproken om het toerisme van het centrum te verplaatsen naar plekken buiten de binnenstad en er zijn plannen om het verkeer in het centrum te verminderen. Een verbod op Airbnb in sommige gebieden lijkt voor een aantal partijen ook een oplossing

Airbnb verbieden in bepaalde wijken

Om de toeristische buurten minder druk te maken denkt het nieuwe stadsbestuur aan een verbod op toerismeverhuur via Airbnb. Groenlinks, D66, SP en PvdA hebben woensdag een deel van het coalitieakkoord gepresenteerd. In minder populaire wijken blijft het maximum van 30 nachten voor Airbnb verhuur van kracht, maar in de toeristische gebieden willen de coalitiepartijen dat het niet meer toegestaan is.

Meer maatregelen om toerisme te verminderen

Naast het verbod en de verlaging van het aantal nachten naar 30 nachten, heeft de gemeente nog meer maatregelen in petto. Zo gaat de toeristenbelasting omhoog en wordt het zogenaamde ‘pretvervoer’ zoals bierfietsen, paardenkoetsen, segways etc. teruggedrongen. Ook wordt er gesproken over het verplaatsen van toerisme naar buiten het stadcentrum. Zo willen ze bijvoorbeeld dat toeristen alleen nog buiten de binnenstad op hop-on-hop-off bussen en rondvaartboten stappen. Of er op deze plekken dan ook een verbod komt, omdat toerisme toeneemt, dat is natuurlijk dan de vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *